Markering

Rideruten Thy er markeret med piktogrammer, der viser symbolet af en hest med rytter. Piktogrammerne er anbragt således, at hestens hoved er retningsangiver. Princippet er, at der kun er sat markering op i vejkryds eller hvor vejen/stien slår et skarpt sving. Derfor kan der af og til være mange hundrede meter uden et skilt.
 
 

Pausefolde

Langs Rideruten Thy er der placeret pausefolde. De er opsat med robiniepæle, således man selv kan medbringe hvid snor til at sætte op mellem pælene. Det anbefales at tage 50m-100m snor med.
markering

God skik for færdsel til hest

En stor del af ruten forløber gennem statsskov. Ridning på grusvej bør foregå i midterrabatten eller i siden af vejen, sådan at hjulsporene ikke slides unødigt. Enkelte steder har det været nødvendigt at lade rideruten følge vandre- og cykelstier på korte strækninger. Her er det vigtigt at være særlig opmærksom på andre skovgæster og vise hensyn. Når man som rytter møder fodgængere, cyklister eller andre ekvipager, skal man i god tid sætte farten ned og passere i skridt med så stor afstand som forholdene tillader det.
Visse steder på ruten er der anlagt en kombineret ride- og cykelsti i stenmel. Der er et smalt hovslag i den ene side, markeret med en anden farve. Vær meget opmærksom på at holde hesten på hovslaget for at undgå beskadigelse af cykelstien.
 
Det er i øvrigt tilladt at ride mange andre steder end på selve den markerede Rideruten Thy. De generelle regler for ridning i statsejet skov er, at ridning er tilladt på asfalterede veje, på stenbelagte veje og på grusveje over 2,5 m i bredden. Desuden er ridning tilladt i skovbunden, dog ikke i nyplantninger og nær fortidsminder. Ridning langs offentlig vej bør ske i højre side. Rides der i en gruppe, bør man holde flokken samlet for at undgå farlige situationer i forhold til motorkøretøjer. Hvis vejen skal krydses, bør alle følges ad.
Ridning på ubevokset strandbred er normalt tilladt fra 1. september til 31. maj, men Naturstyrelsen Thy og private lodsejere har givet tilladelse til ridning hele året der, hvor Rideruten Thy løber langs stranden.
Herudover henvises til Naturstyrelsens folder "Ridning i Thy"
Kort over Rideruten Thy